Tanácsadás

A munkaerő-piaci versenyképesség megtartását a gazdaságban zajló folyamatok még jobban előtérbe helyezik. Sok munkahelyen van létszámleépítés, átszervezés – ezért nagyon fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten a legjobban felkészüljünk az ilyen helyzetekre is.

A továbblépés lehetőségét egyre többen a képzésben látják. Ha valaki saját szakmájánál marad, akkor is előnyös, ha egy-két további képzéssel, háttértudással bővíti meglévő ismereteit, hiszen egy nyelvvizsga, egy frissebb informatikai tudásbázis, szélesebb szakmai látókör nagyobb esélyt jelenthet az állásinterjúkon és ismeretei bővülésével komolyabb, összetettebb munkakört is betölthet.

Az átképzés sokkal nagyobb feladat, bár sok esetben mégis kifizetődőbb út. Főleg pályájuk elején járó fiataloknak érdemes ezt választani, mivel ők könnyebben tanulnak másik szakmát, de a 45 év felettieknek is meg kell fontolniuk ezt a lehetőséget – tekintettel a hiányszakmák egyre szélesebb körére.

 

A széles képzési kínálatot tekintve néha nehéz eligazodni, ha bármilyen kérdése merül fel keressen bennünket bizalommal, készséggel segítünk!

Az alábbi területeken vállalunk tanácsadást:

 

  • Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás

A szolgáltatás célja annak felmérése, hogy a képzés iránt érdeklődő igényei egybe esnek-e az általunk biztosított képzések célrendszerével. Tanácsadási tevékenységünk feladata a képzéssel kapcsolatos személyes döntéshez szükséges, elsődlegesen a képzési kínálatunkkal kapcsolatos információk átadása. Amennyiben képzési kínálatunk nem tartalmaz a jelentkező igényeinek megfelelő oktatást, a tanácsadási tevékenység folyamán támpontokat adunk a számára megfelelő képzések felkutatatásához.

A képzési tanácsadás alapvetően saját szolgáltatásaink várható eredményeit, a jelentkező/érdeklődő által realizálható hasznát ismerteti. Amennyiben a feltárt képzési szükségletek kielégítésére az általunk szervezett képzések nem alkalmasak, a tanácsadás keretében segítjük a szolgáltatás igénybevevőjét abban, hogy felkutassa a számára legmegfelelőbb képzési programot, illetve az azt kínáló képző szervezetet.

 

  • Elhelyezkedési tanácsadás

Az elhelyezkedési tanácsadás alapvető célja, hogy biztosítsa mindazokat az ismereteket és információkat, amelyek segítségével a kialakult élethelyzetükben a lehető legrövidebb idő alatt képesek lesznek új álláshely megszerzésére. Az elhelyezkedési tanácsadás biztosítja az ügyfeleknek, hogy megtervezhessék konkrét, megvalósítható karriercéljaikat és megismerjék a célok eléréséhez szükséges legfontosabb módszereket és eszközöket.

A tanácsadás során átgondolják a résztvevők az érdeklődési körüknek képességeiknek megfelelő leginkább alkalmas szakmai lehetőségeket. Az elhelyezkedési tanácsadás során jobban megismerhetik a választott szakképzést, a megszerzett képesítéssel megszerezhető munkaköröket, elhelyezkedési lehetőségeket.

 

  • Álláskeresési technikák

A munkaerő-piaci képzések alapvető célja, hogy az elhelyezkedési lehetőségek körét, a már meglévő munkahelyek megtartásának esélyeit növelje. A cél elérése érdekében folyik  az „Álláskeresési technikák” oktatása, mint fontos felnőttképzési szolgáltatás. Az álláskeresési technikák bemutatásának célja, felkészíteni a hallgatót korszerű álláskeresési technikák elsajátítására és alkalmazására, a ma használatos önéletrajz-minták és interjúszituációk megismerésére. Hogyan legyen tisztában a képességeivel, tudjon az információforrások nyújtotta lehetőségekről, valamint fejlődjön kapcsolatteremtő képessége.

 
Letölthető dokumentumok
Oldalainkat 3 vendég böngészi